Σχετικά με τη θεραπείες / Συχνές ερωτήσεις

Ο όρος θεραπεία χρησιμοποιείται συχνά όταν μιλάμε για ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: συμβουλευτική, CBT, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτικές σχέσεις / ζευγάρια και οικογενειακή θεραπεία. Όλοι έχουν κοινό στόχο να βελτιώσουν τα πράγματα μέσω της ομιλίας και άλλων τεχνικών.

Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και προβλημάτων. Μερικοί από τους συνηθέστερους λόγους που αναζητούν τη θεραπεία είναι: η κατάθλιψη ή η χαμηλή διάθεση, το στρες και το άγχος, οι φόβοι και οι φοβίες, το τραύμα συμπεριλαμβανομένης της μετατραυματικής διαταραχής άγχους (PTSD), η διαχείριση θυμού, διαταραχή (OCD), κατάχρηση και πολλά, πολλά άλλα θέματα.

Συχνά, περισσότεροι από ένας τύποι θεραπείας μπορεί να είναι ευεργετικοί για έναν πελάτη, οπότε μην ανησυχείτε ότι προσπαθείτε να επιλέξετε την τέλεια θεραπεία για εσάς. Θα συζητήσουμε τις επιλογές σας μαζί σας κατά το πρώτο ραντεβού σας και θα προτείνετε ένα σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Τούτου λεχθέντος, εάν έχετε μια συγκεκριμένη θεραπεία που θα θέλατε να δοκιμάσετε, τότε παρακαλούμε να το αναφέρετε όταν κάνετε την πρώτη σας κράτηση, ώστε να μπορέσουμε να σας κλείσουμε με έναν επαγγελματία που προσφέρει αυτή την υπηρεσία.

Ναι, προσφέρουμε ραντεβού κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ για να ταιριάζει με τις προσωπικές σας απαιτήσεις. Παρακαλείστε να δηλώσετε την προτίμησή σας κατά την κράτηση του αρχικού σας ραντεβού

Μπορούμε συνήθως να σας κλείσουμε για ένα αρχικό ραντεβού μέσα σε μια εβδομάδα περίπου, ανάλογα με το επίπεδο ευελιξίας σας.

Εργαζόμαστε σε βάση αυτοπαραπομπής, επομένως αν αισθάνεστε ότι θα επωφεληθείτε από μια συνεδρία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δούμε. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε παραπομπές από τον γενικό ή άλλο ιατρό σας.

Ναι, το κάνουμε. Έχουμε μια σειρά υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των οργανισμών και των επιχειρήσεων. Ρίξτε μια ματιά στις προσφερόμενες υπηρεσίες μας

Έχουμε τους επαγγελματίες που έχουν εγγραφεί σε όλους τους κύριους φορείς παροχής ασφάλισης υγείας, οπότε αν είστε καλυμμένοι, θα πρέπει να μπορούμε να σας δούμε. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε πρώτα με τον ασφαλιστή σας για να ελέγξετε τι κάλυψη έχετε και να μάθετε τι πρέπει να κάνετε. Μόλις η θεραπεία σας εγκριθεί από τον ασφαλιστή σας, θα σας δοθεί ένας αριθμός εξουσιοδότησης, τον οποίο θα πρέπει να μας δώσετε όταν κάνετε την πρώτη σας συνεδρία.

Η αρχική συνεδρία σας δίνει την ευκαιρία να μιλήσετε με έναν από τους ειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες μας για να συζητήσουμε την κατάστασή σας και να αποφασίσουμε τι μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να αισθανθείτε φόβο και άβολα στην αρχή, αλλά είμαστε πολύ έμπειροι και θα σας κάνουμε να αισθανθείτε άνετα. Απλά ελάτε για το ραντεβού σας και θα το πάμε από εκεί. Στη σύνοδο, θα σας ρωτήσουμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την κατάστασή σας και θα σας πούμε λίγο περισσότερο για το πώς δουλεύουμε και τι θα ήταν καλύτερο για εσάς. Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα ο χρόνος περνάει στην αρχική σύνοδο.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τη «συσκότιση» όταν έρχονται για πρώτη φορά για συμβουλευτική, CBT, ψυχοθεραπεία ή προγύμναση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα σπάνια συμβαίνει. Όλοι είναι διαφορετικοί, γι ‘αυτό θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε πράγματα που αισθάνεται καλά για εσάς.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν χρήσιμο να φέρουν μια σημείωση για τα πράγματα που θέλουν να μιλήσουν, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να κάνετε καμία επίσημη προετοιμασία.

Όλα όσα μας λέτε στις συνεδρίες σας είναι εμπιστευτικά και δεν θα μεταβιβαστούν σε κανέναν χωρίς την άδειά σας, συμπεριλαμβανομένου του GP σας (εκτός από μερικές εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις που θα σας μιλήσουμε στην αρχική συνεδρίαση). Μερικές φορές είναι χρήσιμο για εμάς να αφήσουμε το GP σας να γνωρίζει ότι συνεργάζεστε μαζί μας και θα σας μιλήσουμε για αυτό αν πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει. Ωστόσο, εκτός από αυτό, όλα τα αποκαλυπτόμενα στοιχεία είναι εμπιστευτικά και δεν θα καταχωρούνται στα ιατρικά σας αρχεία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή της φόρμας στην σελίδα επικοινωνίας. Στη συνέχεια, θα αξιολογήσουμε σύντομα τις ανάγκες σας και θα συζητήσουμε μαζί σας τις επιλογές σας. Αν αποφασίσετε ότι η θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς, τότε μπορούμε να κανονίσουμε ένα αρχικό ραντεβού με έναν κατάλληλο σύμβουλο, ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγο ή επαγγελματία CBT της επιλογής σας.

Δεν υπάρχει αντικειμενικό μέτρο «καλό» ή «κακό» όσον αφορά τα προβλήματα των ανθρώπων. Αυτό που μετράει πραγματικά είναι πώς σε κάνει να νιώθεις κάτι. Εάν αισθάνεστε άσχημα, για οποιονδήποτε λόγο, τότε αυτό είναι σημαντικό για εμάς.

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Θα χαρούμε πολύ να συζητήσουμε μαζί σας τις ανάγκες σας και να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήματα που μπορεί να έχετε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.