ποιοι είμαστε

Κατερίνα Χατζηκαλλία-Κουνιάκη

Ψυχολόγος

Νευροψυχολόγος,
MSc Γνωστικής Ψυχολογίας & Νευροψυχολογίας,
Νοήμονα Συστήματα MSc,
Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001 και στη συνέχεια εργάστηκε ως άμισθη επιστημονική συνεργάτης στο Ιπποκράτειο ΓΝΘ, στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα και στο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων, από το 2001-2009.

Από το 2005-2008, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το 3ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα των ειδικευομένων ψυχιάτρων της Β’ Παν/κής Κλινικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκε σε διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.

Ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στα Νοήμονα Συστήματα του ΤΗΜΜΥ του Α.Π.Θ. το 2008, ενώ το 2011 ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στη Γνωστική Ψυχολογία & Νευροψυχολογία, του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Είναι αναγνωρισμένο μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας από το 2014 έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ομαδική ψυχοθεραπεία.

Το 2019 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στις Διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 2002 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, εφήβους, παιδιά και οικογένειες.

Από το 2005 έως και το 2015 εργάστηκε ως υπεύθυνη δομής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει επανειλημμένως σε συνέδρια και σεμινάρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης κοινού γύρω από ποικίλα ψυχολογικά ζητήματα.

Δρ. Κουνιάκης Φίλιππος

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

Είναι Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Μάρτιο 2012, ενώ έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής από το Α.Π.Θ. το 1996. Τελείωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής τον Οκτώβριο του 2003 και διετέλεσε Άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ. από το 2003 μέχρι το 2013 οπότε και έγινε Άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ. μέχρι και το 2015. Είναι Υπεύθυνος ψυχίατρος του ΤΕΙ Παχυσαρκίας της Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. από το Φεβρουάριο 2014 μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε Υπεύθυνος Ψυχίατρος Οικοτροφείου «Αξιός» της α.μ.κ.ε «Σύνθεση» από Οκτώβριο 2003 έως Σεπτέμβριο 2005 και ταυτόχρονα ήταν Υπεύθυνος Ψυχίατρος Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας «Άγιος Παντελεήμων» από Οκτώβριο 2003 έως Ιούλιο 2010.

Ήταν Υπεύθυνος για την εκπαίδευση ειδικευομένων της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ. στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά το 1ο έτος ειδικότητος μέχρι το 2013.

Διοικητικά, διετέλεσε Μέλος Δ.Σ. της Α.Μ.Κ.Ε. «Σύνθεση» από Σεπτέμβριο 2005 μέχρι Δεκέμβριο 2013 και υπήρξε Μέλος στην κοινή επιτροπή ατόμων με αναπηρία της Α΄και Β΄Δ.Υ.ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας στην ομάδα εργασίας Νοητικής Υστέρησης 2005-2007

Είναι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ), Μέλος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, International Member of American Psychiatric Association, Μέλος Harvard Postgratuate Association, Member of American Group Psychotherapy Association.

Έχει δώσει σειρά ομιλιών σε συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες υπό την αιγίδα Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Εταιριών, έχει συμμετάσχει επίσης σε πληθώρα Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων ενώ το ερευνητικό του έργο αφορά πλήθος κλινικών μελετών .

Τέλος έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία ψυχιατρικής και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Από τον Ιανουάριο 2010 είναι συνιδρυτής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας EGO IDEAL.

Δρ. Δήμος Ι. Δημέλλης

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 1994 και το ίδιο έτος ορκίστηκε ως αξιωματικός στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.), όπου είχε εισαχθεί το 1988. Υπηρέτησε ως υγειονομικός αξιωματικός σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην ψυχιατρική στην Β´ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. το 2002. Ακολούθως υπηρέτησε ως ψυχίατρος στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Ολοκλήρωσε την Διδακτορική του Διατριβή, στο πεδίο της Διπολικής Διαταραχής το 2012.

Το 2015 ολοκλήρωσε τη διετή του μετεκπαίδευση στις “συναισθηματικές διαταραχές”.

Από το 2004-2014 ήταν υπεύθυνος για τα συνεχιζόμενα σεμινάρια εκπαίδευσης των ειδικευομένων ψυχιάτρων στην ψυχοβιολογία και στην ψυχοφαρμακολογία στην Β´ Παν/κή Κλινική του Α.Π.Θ.

Έχει επίσης υλοποιήσει ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις παιδοψυχιατρικές κλινικές του “Γ.Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” και του “Γ.Ν.Θ.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”.

Τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην ψυχοφαρμακολογία, στη Σχιζοφρένεια και στην Διπολική Διαταραχή. Συμμετείχε στην εκπόνηση και συγγραφή επιστημονικών εργασιών που παρουσιάστηκαν σε συνέδρια και δημοσιεύθηκαν, ως άρθρα στον ιατρικό τύπο.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε σειρά συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί από επιστημονικές και φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επί του παρόντος υπηρετεί ως επιμελητής ψυχιατρικής στην ψυχιατρική κλινική του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα (Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας “Ego Ideal”)

Υπηρεσίες

Έγκυρη και επιστημονική αξιολόγηση στοιχείων της προσωπικότητας, της διάθεσης και συμπεριφοράς, των δεξιοτήτων επικοινωνίας και των ικανοτήτων ενός ατόμου, με τη χρήση ψυχομετρικών τεστ και ερωτηματολογίων.

Η ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση μπορεί να παρέχεται με τη μορφή συμβουλευτικής ή και βραχείας ψυχοθεραπείας, σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο και να αφορά σε θέματα γύρω από τον εργασιακό χώρο και στις σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων, όπως και σε θέματα της προσωπικής τους ζωής.

Πρόκειται για ομάδες αυτογνωσίας, αλλά και για ομάδες υποστήριξης και ενδυνάμωσης οι οποίες θα συντονίζονται από ειδικό ομαδικό θεραπευτή και θα απαρτίζονται από συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Αξιολογώντας τις ανάγκες της εταιρίας και τις επιθυμίες της ανά πάσα στιγμή, διαμορφώνονται εξατομικευμένα πακέτα συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, αξιολόγησης, ομαδικής θεραπείας και εκπαίδευσης, σε κάθε πεδίο δράσης της εταιρίας.

Η εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών και προσωπικού γύρω από θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, των ανθρωπίνων συμπεριφορών, των διαπροσωπικών σχέσεων, της αυτοβελτίωσης, της διαχείρισης συναισθημάτων και της ανάπτυξης δεξιοτήτων, είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε υγιούς και εξελισσόμενης επιχείρισης.

Online εκπαίδευση και σεμινάρια ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας και του προσωπικού της.

Δυνατότητα online εκπαίδευσης σε πραγματικό χρόνο ώστε να υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση με τον εκπαιδευτή ή και βιντεοσκοπημένο υλικό.

Η θετική διάθεση του προσωπικού και η στάση του προς τους πελάτες είναι η βιτρίνα ενός ξενοδοχείου και καθορίζει τη φήμη του!
Πέραν των γνώσεων και της εμπειρίας που χρειάζεται να έχει το προσωπικό ενός ξενοδοχείου, η καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων του, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή και αποδοτική λειτουργία του.

Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες – Mental Health First Aid

Η εκπαίδευση στις «Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες» μαθαίνει στους συμμετέχοντες απλές και πρακτικές ψυχολογικές δεξιότητες, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν κάποιον συνάδελφο ή πελάτη, ο οποίος αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα ή βρίσκεται σε ψυχολογική κρίση.